Britiskikon

Det britiske Clarks har opnået ikonstatus. Takket være etbredt sortiment har man formået at få succes på verdensplan, og nogleskomodeller er endda gået hen og blevet klassiske favoritter.

Pelsklædtstart

Clarks blev etableret i den lille by Street tilbage i 1825.Sammen med en ven besluttede Cyrus Clark sig for at satse på materialer som pels,uld og læder. Noget senere begyndte han at producere måtter af fåreskind, og hanvalgte her at inddrage lillebroderen James i eventyret. Clark begyndte også atproducere hjemmesko, hvilket var det første egentlige skridt hen mod denbranche, hvor Clarks i dag er blevet en af giganterne.

I midten af ??1800-tallet tog forretningen fart, og Clarksvandt en konkurrence i katagorien ”de bedste galocher”. År gik, og efter et parhårde år i begyndelsen af ??1860'erne var Clarks den første skoproducent iStorbritannien, som mekaniserede produktionen. Cyrus Clark og hans bror varderfor ikke kun skoproducenter, men også pionerer inden for det tekniskeområde. Årtierne gik, og i midten af ??1990’erne opnåede Clarks en stor succespå verdensplan. Ca. 10 år senere lukkede man den sidste fabrik i Storbritannienfor at satse på en udenlandsk skoproduktion.

Populæresko

En stor virksomhed som Clarks tilbyder naturligvis en bredvifte af sko, men det behøver ikke at være ensbetydende med, at der ikke ernogen modeller, der skiller sig ekstra meget ud. Clarks’ absolutte bestsellerer Desert Boot, der kom til i 1950'erne. Den blev designet af Nathan Clark, derhavde været udstationeret i Burma under Anden Verdenskrig, og som havde fået ensærlig opfordring fra broderen. Nathan Clark skulle bruge ”rejsen” sominspirationskilde til en ny Clarks- sko. The Clarks Desert Boot blev lanceretmed stil takket være vellykkede kampagner, herunder i magasinet Esquire. Enanden succesrig Clarks-sko er Wallabee fra 1967, der med sit enkle design ogtykke gummisål tiltrak mange købere. Dens fætter, Desert Trek, blev ogsåpopulær i slutningen af ??1960'erne.

Pårappe fødder

Selvom sko fra Clarks måske ikke umiddelbart ser ud til athøre til i hiphop-miljøet, var der faktisk mange rappere, der valgte at klædefusserne i Clarks, idet mange jamaicanere valgte at bruge dem til dereskostumer. Reggae- og hiphop-kunstnere som Dillinger, Trinity, Lille John ogmange andre sang vildt og bredt om Clarks-skoene. I en mere nutidig kontekstfinder vi Clarks i den vildt populære tv-serie Breaking Bad, hvor hovedpersonenWalter White netop er hoppet ned i et par Clarks.

Clarkshos Footway

Hos Footway finder du et par Clarks til enhver lejlighed.Her findes der festsko, vandresko, højhælede, hjemmesko, forede modeller,sneakers og masser af andet sjovt. Anvend vores filterfunktion her påhjemmesiden til at finde netop din favorit fra Clarks. Vi tilbyder hurtiglevering, gratis fragt og retur, og vi har selvfølgelig en lang række vidunderligemedarbejdere, der vil støtte dig, hvis du har spørgsmål.

 

Clarks sko online

|

Side 1 af 7

×
×
Super! Nu har vi gemt den!
Og der havnede en favorit til samlingen :)

Vælg en størrelse for at vise sko som passer dig!

VaremærkeClarks
Mine favroitter
  • Her gemmes alle dine favorit-sko!
For at holde styr på hvilke sko du har i shoppingkurven, hvilken størrelse du har valgt at filtrere på mm. anvender vi så kaldte cookies. Igennem at fortsætte surfe på Footway.dk godkender du at vi gør det.×