Chelsea Boots

1.481 resultater

Chelsea boots er en moderne klassiker. Skoen passer til altog komplementerer eller løfter din stil med enkle midler. Og det er netop denenkelhed, der er så tiltrækkende med en sko som Chealsea-støvlen: Lige linjerog ingen snørebånd. Takket være dens effektive design er et par Chelsea-støvleraltid klassiske og smidige, og selvom de kan modstå kulden og er designet til nordiskefterår og vinter, føles de lette omkring foden.

Oprindeligt var de ridesko

Chelsea boots har sinoprindelse i Storbritannien. Det var under dronning Victorias regeringstid imidten af ??1800-tallet, at skoen blev udviklet af Dronningens egen skomager, J.Sparkes-Hall. Han fik lynhurtigt patent på designet, og skoen blev hurtigtpopulær til bl.a. ridning og lange gåture.

Gennem vulkaniseringsprocessen,der indebærer, at man tilfører svovl til rågummi, hvilket gør materialet mereholdbart, lykkedes det Charles Goodyear at gøre Chelsea-støvlen endnu merepopulær. Dette skyldes, at den var let at tage af og på. Noget, der blevværdsat af mange.

Så kom 1940'erne, 1950'erneog 1960'erne. Årtier, hvor Chelsea-støvlen blev endnu mere eftertragtet. Somaltid var det rockstjernerne, der førte an. Både The Beatles og Rolling Stones befandtsig vel i de stilfulde støvler og dukkede op i dem overalt. Noget, der fik ungeog voksne over hele verden til at købe et par.

Kært barn findes i mange modeller

Sko kommer i mangestilarter. Chelsea-støvlen er bestemt ingen undtagelse og fås både i den helt klassiskestil, som Beatle boots, i en høj og lav variant samt med læder, ruskind ogsyntetisk materiale. Støvlen fås også både med og uden hæl. Og der findes enddamange andre varianter. Beatle boots blev særligt populære grundet bandet, TheBeatles. Det var skomærket Anello & Davide, der fremstillede en model, dervar designet specielt til The Beatles, med spidse snuder og lave hæle. Skoeneblev produceret, da Paul McCartney og John Lennon havde set et par Chelsea-støvleri et butiksvindue. Popstjernerne faldt pladask for designet og ønskede derfor dereshelt egen model.

De såkaldte jodhur-støvlerer nært beslægtede med Chelsea boots. Denne type støvler er designet tilridning og deler mange ligheder med Chelsea-varianten.

En kunstart

At designe stilfuldeChelsea-støvler er en kunstform. Der er mange aspekter, der bør iagttaages:Ønsker du hæle, skal skoene være brede, smalle eller med spidse tæer? Noglemærker, som i årenes løb har formået at løse opgaven, er svenske Tiger ofSweden, der har præsenteret et tight, slankt og stilfuldt design. Også Boss harformået at lave nogle vanvittigt stilfulde Chelsea boots, der har en lettilspidset tå. Gant, Nude og Dr. Martens er eksempler på andre mærker, der harlavet stilfulde Chelsea boots.

Hos Footway har vi enrække Chelsea boots fra alle de ovennævnte mærker og mange, mange andre. Prøv gerneflere - vi har altid gratis fragt, selv ved ombytning.

Held og lykke!

Side 1 af 25

1481 resultater
Når du surfer her, tillader du cookies.×