Vandrestøvler

373 resultater

Der er lige så mange grunde til at vandre som der er måder atvandre på. I Norden har vi været heldige med vandrevenlig, smuk og storslåetnatur. Og vandring bliver mere og mere populært som både motions- ogrekreationsform. Hos Footway har vi masser af vandresko - nedenfor kan du læselidt om, hvad du bør tænke på, samt hvor du finder gode vandreruter i Norden.

Du skal vandre i de rigtige sko

Der er meget at holde sig for øje, når du skal købe et parvandresko. Tre ting er dog de vigtigste: Terrænet, oppakning og miljøet. Vælget par høje vandrestøvler hvis terrænet er lidt mere råt og stenet, mens et parlave fungerer godt i mildere, fladt terræn. Har du meget oppakning med, skal dutænke på, at skoene skal have ordentlig støddæmpning. Miljøet og klima erselvfølgelig supervigtigt, eftersom det har indflydelse på, om skoene skalkunne tåle meget vand eller kulde.

Tænk også på, at skoene skal kunne transportere fugt væk frafødderne, at sømmene ikke gnaver på indersiden og at der ikke skal være formange sømme: Det øger risikoen for utætheder. Husk at du skal gå længe og megeti dine nye vandresko. Vælg dem derfor med omhu og sørg for, at de sidderperfekt. Det bedste ved vandring er selvfølgelig at være tæt på naturen. Fåmotionsformer giver et ligeså kraftfuldt og nært billede af vores verden, ogmed de rette sko kan man nyde naturen flere dage i træk. Især hvis du bor iNorden - her vrimler det med gode ruter.

 

At vandre i Norden

I Norge er der masser. Blandt andet kan du vandre i Jotunheimsom består af 3500 kvadratkilometer og Norges højeste fjeld Galdhøpiggen, somer næsten 2500 meter højt. Udover store områder og høje fjelde er her ogsåJotunheims Nationalpark - fyldt med storslåede udsigter og fantastisk natur. Dukan også vandre på Hardangervidda i Vestnorge, hjemstedet for Norges størstegletscher: Hardangerjøkulen. Prøv også Rondane - Norges ældste nationalparkeller Lyngenalperne ved fantastiske fjorde.

 

I Sverige er der også masser af vandreruter. Den mest populærehedder Kungsleden og går mellem Abisko og Hemavan i Nordsverige. Her kan du seKebnekaisemassivet og det store Sjöfall. På vejen ser du kløfter, bedårendenatur, fosser og forhåbentligt dyr. Bevæger du dig sydpå kan du vandre påÖstgötaleden, 140 mil fra Vättern til Valdermarsvik. Du kan også vandre vedHöga kysten og i Österlen samt mange andre steder.

 

Selvom Danmark ikke har samme kuperede bjergterræn som Norge ogSverige er der masser af steder at vandre. Nogle eksempler er Hærvejsruten somgår mellem Viborg og Padborg, Drivvejen fra Thyborøn til den tyske grænse,Nordsøruten fra den tyske grænse til Skagen og mange andre.

 

Vil du vandre i Finland anbefaler vi Urho Kekkonensnationalpark, landets næststørste, som ligger i den finske del af Lapland. Herkan du opleve hvad finnerne selv kalder: "Den eneste måde at se landetsvirkelige sjæl". Et andet hot tips er Björnrundan i Oulanka Nationalpark.

Side 1 af 7

373 resultater
Når du surfer her, tillader du cookies.×