Timberland, Sko

599 resultater

Kulturfænomen og bjergselskab

Med fokus på et holdbart læder og vandtætte støvler er Timberland slået igennem inden for både modebranchen og blandt friluftsentusiaster. Mærkets ikoniske Yellow Boot-støvle er blevet båret af hiphop-kunstnere såvel som blandt skove og bjerge. Boston Timberland har mere eller mindre erobret hele verden.

Abington who?

Det hele begyndte som sagt i Boston for 98 år siden. I 1918 besluttede Nathan Swartz sig for at fremstille sko. Virksomheden blev derefter kaldt Abington Shoe Company, og det hang ved indtil 1973, før det massive gennembrud kom - i form af en støvle.

Men ikke bare en hvilken som helst støvle. Dengang blev den kaldt "Timberland", men kom senere til at blive kendt som The Yellow Boot. Eftersom støvlen blev så utroligt populær med sit Timberland-navn, besluttede man sig for at omdøbe virksomheden. I dag associerer alle Timberland med den ikoniske gule læderstøvle.

Dét, der gjorde støvlen ultrapopulær, var dens vandtæthed. Der var ganske få sko, der kunne prale af at være helt vandtætte, men hos Timberland lykkedes dette ved at kombinere nubuck læder og en solid gummisål med et enestående håndværk. Resultatet blev en sand klassiker.

At skoen ville blive så stor en succes i hverdagen, var ikke noget, man havde forventet. Den var ikke designet til modebranchen, men derimod til den hårdtarbejdende mand eller kvinde. Støvlen havde sit udseende og design af én bestemt årsag: Den skulle modstå vand og være vejrbestandig. Formålet var således ikke at blive vist i musikvideoer, herunder med baggy jeans og vilde sange, men det var, hvad der skete.

Gennembrud takket være hiphop

I USA blev støvlen et popkulturfænomen på grund af kunstnere som Nas, Wu-Tang Clan og The Notorious B.I.G. Skoene ”optrådte” i live shows, men først og fremmest på den tids YouTube-kanaler: Musikvideoerne. I 1990'erne var musikvideoerne trendskabende, hvorfor de havde en vis magtfaktor. Takket være kunstnernes valg af Timberland-støvler nåede de ud til et helt nyt publikum: De unge i storbyerne.

Succesen gennem popkulturens brogede landskab blev videreført af Seinfeld. I den populære sitcom valgte en af karakterne, George Costanza, at købe et par Timberland for at se højere ud. Skoen har også været med i andre succesfulde serier som The Fresh Prince of Bel-Air.

I slutningen af 90’erne faldt støvlerne i popularitet. Nutidens stjerner inden for hiphop, såsom Jay-Z og Kanye West, har bragt en ny mode med sig. En mode med tætsluttende tøj og Nike-sko. I dag er skoen derfor ikke nær så anvendt hos hiphop-kunstnere, men det sker, at de ses på fødderne af Rihanna, Drake og ASAP Rocky.

Et kapitel slutter, et nyt begynder

Et mærke lever dog ikke udelukkende grundet efterspørgsel. I dag er Timberland stadig et af verdens største skomærker, og det er meget ofte førstevalget, hvis du ønsker at kombinere en ekspressiv stil med en alsidig funktionalitet. Timberland-støvler passer i al slags vejr og til mange forskellige steder. De gør de lige så godt på skovstien som på asfalt i en støjende metropol.

Timberland online hos Footway

Timberland er en af vores absolutte favoritter hos Footway, og selvom den klassiske Yellow Boot-støvle er svær at slå, vrimler det med andre modeller. Der findes bl.a. Chelsea-støvler, høje støvler, vandrestøvler, sandaler og meget mere. Faktisk har vi indsamlet over 400 par. Tag et kig, måske finder du noget spændende!

Posts about Timberland
Malene, Guide, Guide -
L
Line Gullman -
Show more posts
Side 1 af 10

599 resultater
Når du surfer her, tillader du cookies. Læs mereOK