Vans Sko Online

356 resultater

Klassiskeskateboardsko
Amerikanske Vans har produceret ogsolgt klassiske skateboardsko siden 1966. I dag er de et verdenskendt mærke, ogderes lave sko med en tyk sål ses ikke kun hos skatere, men overalt.

Ydmygbegyndelse
I 1966 etablerede brødrene Paul,James og Stephen Van Doren mærket, som dengang udelukkende fokuserede på atsælge tekniske sko til skatere. I begyndelsen foregik det på decideretgræsrodsniveau. I butikken stod der tomme æsker, fordi der ganske enkeltmanglede sko. Når kunderne kom ind i den lille butik, måtte en af brødrenehurtigt løbe over og fremstille skoene et stykke derfra. En af de første dagegik der endda kludder i kasseapparatet, og kunderne blev bedt om at kommetilbage næste dag, hvilket samtlige 12 kunder gjorde.

Sålensamlede kunderne
Den karakteristiske"vaffelsål" blev skabt efter mange eksperimenter, hvor man forsøgteat finde en ydersål, som var særligt slidstærk. Med den tykke sål kunneskaterne i Huntington Beach og mange andre steder i Californien nemmeremanøvrere deres boards rundt mellem palmerne. Vans-skoene blev hurtigt eftertragtedehos kunderne. Dette skyldtes også, at brødrene fremstillede specialsko til dem,der ønskede det.

Båret frem af stjernerne
Årene gik, Vans voksede, og i 1970'erne sås logoet overalt i det sydligeCalifornien. Det hjalp i høj grad, at også forkærligheden for skateboardet togfart, både som sports- og kulturfænomen. Det, som tidligere blot havde været enerstatning for surfing, var nu noget i sig selv, og det tiltrak flere og flere besøgendeog udøvere. Når en sport vokser, kommer stjernerne. Inden for skateboardmiljøetvar to af stjernerne Tony Alva og Stacy Peralta. Det var lokale legender, somgav skateboardfænomenet et solidt skub i den rigtige retning. I 1975 udvikledede sammen med Vans #95, der i dag er kendt som Era, mærkets mest almindelige,største og flotteste model. Modellen slog ned som et lyn og blev det naturligevalg for skatere i USA grundet de friske farvekombinationer og et godt greb.

Kortvarig konkurs
Vans buldrede derudad i 1970'erne,men det gik ikke helt så godt i det næste årti. På trods af at Sean Penn gavmærket en international opmærksomhed via filmen ”Fast Times at Ridgemont High”,var virksomheden nødsaget til at indgive en konkursbegæring i 1984. Modgangenvar dog kortvarig, og i slutningen af 1980'erne var der atter efterspørgsel påsko, og Vans var klar til at imødekomme denne.

Siden da er Vans blevet etinternationalt mærke, og skoproduktionen er flyttet fra USA. Vans er ogsåblevet et stort navn inden for andre sportsgrene end skateboarding, og man har endviderebygget enorme skateparker og er blevet en af de vigtigste sponsorer bag WarpedTouren.

Hos Footway har vi mere end 300 par Vans, så mon ikke du finder din personligefavorit her hos os?

Side 1 af 6

356 resultater
Når du surfer her, tillader du cookies.×