Vans Sko Online

315 resultater

Klassiske skateboardsko
Amerikanske Vans har produceret og solgt klassiske skateboardsko siden 1966. I dag er de et verdenskendt mærke, og deres lave sko med en tyk sål ses ikke kun hos skatere, men overalt.

Ydmyg begyndelse
I 1966 etablerede brødrene Paul, James og Stephen Van Doren mærket, som dengang udelukkende fokuserede på at sælge tekniske sko til skatere. I begyndelsen foregik det på decideret græsrodsniveau. I butikken stod der tomme æsker, fordi der ganske enkelt manglede sko. Når kunderne kom ind i den lille butik, måtte en af brødrene hurtigt løbe over og fremstille skoene et stykke derfra. En af de første dage gik der endda kludder i kasseapparatet, og kunderne blev bedt om at komme tilbage næste dag, hvilket samtlige 12 kunder gjorde.

Sålen samlede kunderne
Den karakteristiske "vaffelsål" blev skabt efter mange eksperimenter, hvor man forsøgte at finde en ydersål, som var særligt slidstærk. Med den tykke sål kunne skaterne i Huntington Beach og mange andre steder i Californien nemmere manøvrere deres boards rundt mellem palmerne. Vans-skoene blev hurtigt eftertragtede hos kunderne. Dette skyldtes også, at brødrene fremstillede specialsko til dem, der ønskede det.

Båret frem af stjernerne
Årene gik, Vans voksede, og i 1970'erne sås logoet overalt i det sydlige Californien. Det hjalp i høj grad, at også forkærligheden for skateboardet tog fart, både som sports- og kulturfænomen. Det, som tidligere blot havde været en erstatning for surfing, var nu noget i sig selv, og det tiltrak flere og flere besøgende og udøvere. Når en sport vokser, kommer stjernerne. Inden for skateboardmiljøet var to af stjernerne Tony Alva og Stacy Peralta. Det var lokale legender, som gav skateboardfænomenet et solidt skub i den rigtige retning. I 1975 udviklede de sammen med Vans #95, der i dag er kendt som Era, mærkets mest almindelige, største og flotteste model. Modellen slog ned som et lyn og blev det naturlige valg for skatere i USA grundet de friske farvekombinationer og et godt greb.

Kortvarig konkurs
Vans buldrede derudad i 1970'erne, men det gik ikke helt så godt i det næste årti. På trods af at Sean Penn gav mærket en international opmærksomhed via filmen ”Fast Times at Ridgemont High”, var virksomheden nødsaget til at indgive en konkursbegæring i 1984. Modgangen var dog kortvarig, og i slutningen af 1980'erne var der atter efterspørgsel på sko, og Vans var klar til at imødekomme denne.

Siden da er Vans blevet et internationalt mærke, og skoproduktionen er flyttet fra USA. Vans er også blevet et stort navn inden for andre sportsgrene end skateboarding, og man har endvidere bygget enorme skateparker og er blevet en af de vigtigste sponsorer bag Warped Touren.

Hos Footway har vi mere end 300 par Vans, så mon ikke du finder din personlige favorit her hos os?

Posts about Vans
E
ester -
C
cecilie -
Show more posts
FÅ TILBAGE
U SK8-HI Navy
UDSALG
Side 1 af 6

315 resultater
Når du surfer her, tillader du cookies. Læs mereOK